Inschrijf nummer K.v.K.  66047862
Bank relatie Rabo bank Leiden
IBAN nummer NL71RABO0328914622
B.T.W. nummer NL8563.73.370.B01
http://www.sikkens.nl
Sigma introduceert revolutionair spuitsysteem voor binnen: SprayGo
Kozijnen worden in de timmerfabriek voorzien van een grondverfsysteem en op de bouwplaats gemonteerd. Na montage worden ze doorgaans afgelakt door de schilder. De meeste kozijnen worden in twee lagen afgeschilderd omdat bijvoorbeeld door de aanzet in de hoeken er onvoldoende dekking is. Met de SprayGo spuit de schilder in één keer een dekkende laag in een egale laagdikte. Door de spuittechniek wordt een strakker oppervlak en dus een fraaier eindresultaat verkregen, mede doordat er twee kwastlagen vervangen worden door één spuitlaag.
SprayGo spuitapparatuur
De SprayGo spuitunit bestaat uit een luchtturbine die voor warme lucht zorgt.
Deze warme lucht gaat door een warmtewisselaar en via een slang naar het spuitpistool. In de unit zit een pomp die de hoog visceuze verf oppompt naar het spuitpistool.
Uiteindelijk komen de verf- en de luchtslang bij elkaar. Deze gezamenlijke slang gaat naar het spuitpistool waardoor de verf op temperatuur blijft. Tenslotte komen de warme verf en lucht in het pistool samen en wordt de verf verneveld.
Verf
De bestaande Sigma S2U Nova producten zijn ongeschikt voor het SprayGo spuitsysteem, omdat deze verven niet in hoge laagdikten verspoten kunnen worden. Daarom heeft Sigma Coatings voor de SprayGo een speciale spuitverf ontwikkeld op het kwaliteitsniveau van de S2U Nova, de Sigma S2U Nova Spray Satin. Sigma S2U Nova Spray Satin is een hoogwaardige, watergedragen zijdeglanzende spuitlakverf voor binnen op basis van polyurethan-acrylaat.
Door de warmtewisselaar van de SprayGo verlaagt de viscositeit van de verf. Hierdoor wordt de verneveling van de verf bevorderd. Voor de Sigma S2U Nova Spray Satin gelden dezelfde drogingscondities als de Sigma S2U Nova Satin. Dat wil zeggen dat de ondergrond- en omgevingstemperatuur tijdens applicatie en droging boven 7º C moet zijn en de relatieve vochtigheid niet hoger dan 85%. Een groot voordeel is dat met de SprayGo maar één laag wordt aangebracht die direct dekkend is. Een tweede laag is dus niet nodig. De verf kan ook worden toegepast op bestaand intacte verflagen, zowel op basis van acrylaatdispersie als op basis van alkydhars.
Steneveltpark 15
2315 MJ Leiden
Tel.: 071 523 29 35    Mobiel: 06 536 181 21
E-mail: robert.vanderblom@hetnet.nl
www.schildersbedrijf-vanderblom.nl